Filosofia i beneficis del Karatedo

LA FILOSOFIA DEL KARATEDO

El Karate-do ofereix un camí moral, una llarga carretera que ens ocupa tota la vida i que condueix a la iluminació i a la coneixement. Qualsevol art marcial que ensenyi només valors i tècniques físiques fa que els seus practicants no tinguin comportaments constructius i, fins i tot, serveix per perturbar i posar en perill la nostra societat.

El Karate-do, en canvi, fa émfasi en l’aspecte físic, en el mental i en la unitat espiritual. Es tracta d’una recerca d’uns alts valors morals. El Karate-do proporciona una visió única, i el món es veu amb més compasió i sensibilitat. La vida quotidiana és, per tant, enfrontar amb major serenitat i bondat els fets diaris.
La formalitat, el respecte, la tradició i la disciplina són les pedres angulars de tot bon dojo. I, fins a cert punt, el dojo reflexa el món en què vivim. Allà, ens reunim persones de toda la vida, i cada persona sembla diferent dels altres ja sigui per antecedents, objectius, gustos, etc. Però això, a mesura que l’estudi i la formació, interna i externa va guanyant força, comencem a veure que en el centre de les nostres necessitats són les mateixes:

  • No existeix cap persona que no tingui la necessitat d’aliments per fer funcionar el cos
  • Tampoc existeix cap persona que no li faci falta el respecte, la bondat, la compasió i la comprensió  per alimentar l’ànima i l’esperit.
  • Això és així independentment de l’edad, el sexe, el tamany, la raça o l’aparença física. Nosaltres entenem aquesta veritat no només al dojo, sino en la vida diària, també. 

A través de la pràctica i la formació s’aprenen moltes coses. Descobrim que el Karate-do no es limita al dojo, o a les victòries o trofeus dels campionats, o per la defensa contra un atacant al carrer. Un clar exemple el tenim en els kates, tots comencen i acaben amb moviments de defensa i, igual que aprenem a bloquejar atacs, i patades, aprenem a bloquejar les males paraules i actes de provocació dels nostres semblants. 

Tot depèn de com portem les nostres vides personals, sabem que la força no té res a veure amb guanyar batalles o en fer prevaldre la nostra voluntat sobre els altres. La verdadera força resideix en la capacidat de mantenir-nos ferms en els nostres compromissos morals.

Quan és necessari deixar passar gent irritant, ho fem. Si és millor passar d’enfrontaments inútils, ho fem sense remordiments ni vacil·lacions. També tenim el coratge per enfrontar la dura realitat que tinguem al davant amb solvència i capacitat. 

Com que seguim el camí espiritual del “do”, la nostra manera d’enfocar la vida es torna més tranquila, més respetuosa. I, com que descobrim més sobre nosaltres mateixos, descobrim més sobre el nostre verdader lloc a l’univers.
En definitiva, es posa de manifiest que hi ha una important victòria, pero a la nostra vida, la victòria sobre un mateix. 

 

Beneficis del Karate-do

L’art del karate-do transcendeix el temps. Els seus valors i els seus ensenyaments no han canviat i els seus principis han estat provats i funcionen eficaçment a través dels segles. En la nostra societat, cada vegada més complexa, quina millor manera hi ha per aconseguir l’auto-confiança, el respecte, la força física, flexibilitat, resistència i, en general, la millora de la salut que no sigui a través de la pràctica del karate-do?
El Karate-do ofereix un alt nivell de consistència, la qual es necessiten desesperadament en un món en constant evolució. És un lloc on es nodreix a les persones i nens amb la disciplina i la formació  juntament amb el respecte i la mesura. Fomenta un equilibri saludable en la vida. 

El Karate-do també transcendeix les barreres d’edat. Qualsevol persona pot començar la formació en qualsevol moment en la seva vida, no importa quina edat, encara que és millor esperar fins que un nen petit té la capacitat de prestar atenció i aprendre.

Això també proporciona a les famílies l’oportunitat de participar junts en el karate. És estrany en aquests dies el poder passar temps amb la família fent alguna cosa tothom pugui gaudir i beneficiar-se’n.

Les dones, sobretot, es beneficien en gran mesura de les tècniques d’autodefensas i del foment de la confiança a través de la pràctica de tècniques de karate-do. 

La postura correcta és un altre benefici del karate-do. L’enfortiment de la base i la millora de la flexibilitat estan directament relacionades amb una bona postura. Mala postura afecta els òrgans interns, especialment els pulmons. El tòrax és comprimeix ja que s’intensifica la respiració, l’activitat.

Si el Karate-do s’ensenya adequadament augmentarà la consciència corporal a més ajudarà en la biomecànica dels músculs i farà millorar la postura. La postura d’una persona reflecteix la confiança en si mateix i la forma en què els altres en perceben. Una postura forta ens jugarà a favor en tots els aspectes de la relació amb les persones que ens envolten, generant ones primeres impressions.

L’aspecte filosòfic de karate-do és que la repetició i la pràctica dels moviments físics promou l’equilibri físic, així com una ment ben equilibrada que ofereix reflexions que són plenes d’esperit, confiança i motivació. Aquests pensaments es tornen més forts i reemplacen els bloquejos emocionals com la ira, la por i la frustració.
La meditació és una de les bases per crear el marc mental per a l’espai dins. Un aprèn a descriure aquest espai amb una actitud positiva. Això fa que sigui possible actuar sense necessitat de recórrer i la raó, sense permetre la interferència. Viure en harmonia i pau i calma mentre el món continua en la seva frenètica evolució. 

Els beneficis de karate-do són molt valuosos en aquesta edat moderna. Són vitals per a mantenir l’equilibri i la força, igual que fa cinc cents amys. Els enemics que existeixen avui dia tenen diferents cares, com l’autocomplaença, que és potser la més generalitzada. L’obesitat, la mala salut física, les addiccions, la dissolució de la família, la baixa autoestima, les dificultats en les relacions personals i molts altres afegir a la llista. S’han convertit tant externes com enemics interns.

La formació en Karate-do no només és un gran exercici físic, sinó que és un llarg camí de tota la vida, que s’ompla amb disciplina la qual enforteix la ment, el cos i l’esperit.

206total visits,1visits today

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada