El nostre Karatedo

Pel que fa al Karate Do, existeixen molts estils, el nostre l’estil és Shito-Ryu, originari d’Osaka (Japó) fundat pel Mestre Kenwa Mabuni.

Quan Kenwa Mabuni va morir, la seva dona va oferir el llegat de l’escola al seu fill Kenzo Mabuni, aquest va recluir–se per meditar què havia de fer i dos anys desprès va acceptar la responsabilitat. Mentre el seu germà Kenei Mabuni va fundar la seva pròpia organització i la va extendre per Europa. Kenzo Mabuni ho va heretar l’escola autèntica i la va extendre principalment a USA.  

Nosaltres practiquem Saito-ha Shito-ryu, la línia més tradicional de l’estil Shito-ryu fundada pel soke Del Saito alumne directe de Kenzo Mabuni. Fa poc temps que el soke Kenzo Mabuni va morir i el llegat del seu karate el va deixar a la seva filla, però va donar l’autorització al Hanshi Del Saito de preservar l’arrel del Shito-ryu amb la seva pròpia escola. Del Saito ha creat la Saito-ha Shito-ryu i a través de la seva organització, la TKFI té la gran missió de difondre les arrels de karate shito-ryu.

Aquesta tasca ha estat encarregada al shihan Joan Gombau pel que fa al territori espanyol, ja que ha estat nomenat Delegat per Espanya de la TKFI i alumne directe de Del Saito Soke 10è DAN.

Anteriorment, havíem practicat la línia d’un dels alumnes de Kenwa Mabuni, en Yoshiaka Tsujikawa ja que un alumne d’aquest últim, en Masayuki Kuninaga va emigrar cap al nostre país, a Vilanova i la Geltrú més concretament, i va fundar un dojo on va tenir com a molt jove alumne a en Jordi Ferrando,

Cal afegir la línia de ShitoKai que es va practicar durant molt temps provinent del mestre Yashunari Ishimi, alumne també de Yoshiaka Tsujikawa. Ishimi es va desplaçar a la capital espanyola, un dels seus alumnes va ser Alonso Hernández Martos, que fa fundar el Gimnàs Chintei a Móstoles. En Luis Ballesteros CN V DAN va venir a Barcelona i va ser un dels fundadors de la OEKD (Organització d’Escoles de Karate Do), actualment dissolta, però sempre dedicada al karate infantil i juvenil va organitzar centenars d’activitats des de Campionats a Estades Esportives, i va assolir èxits a nivell nacional català, espanyol i fins i tot amb participacions europees.

Com podeu comprovar la cerca de la tradició de l’art marcial és l’objectiu principal, no deixem de banda la competició ja que és una part que ajuda a l’entrenament però per nosaltres no és l’objectiu principal. Per nosaltres el DO (camí) ve marcat per la preparació del cos i la ment a través, l’estudi dels kates en profunditat, des de l’execució tècnica, aplicació pràctica (bunkai), l’aplicació avançada (bunkai kumite), passant pel desenvolupament de l’aplicació personal (bunkai oyo) i, finalment, arribant a la lluita total (bogu-kumite).

394total visits,1visits today

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada